Verandering ..

Sometimes in life, your situation will keep repeating itself until you learn your lesson.

Vandaag heb ik iemand de vraag gesteld: “Wat kan jij doen, waardoor je bedrijf weer beter gaat lopen”. Ze is ZZP-er en staat er alleen voor. Het bedrijf draait niet goed en er moet wat gebeuren. Het gaat eigenlijk al een tijdje niet naar behoren, maar het lukt haar niet om te veranderen. Alles lijkt tegen te zitten. Ze heeft geen tijd en als het tegen zit lijkt het erop dat ze vlucht in dingen die leuk zijn. Netwerken in de stad, koffie drinken, maar ondertussen worden er geen problemen opgelost. De problemen stapelen zich op en steeds geeft ze aan dat ze tijd te kort komt, niets loopt goed en ondertussen is ze het slachtoffer van iedereen.
De vraag heeft ze niet beantwoord, ze heeft mij gevraagd wat ze moet doen. Ik heb aangegeven dat ik het niet weet. Ze moet zelf bedenken wat er fout gaat, ze moet zelf bedenken wat ze kan veranderen. Veel mensen hebben inmiddels verteld wat ze mogelijk moet doen, maar alles legt ze naast haar neer.
Ze zal zelf moeten inzien hoe ze haar eigen situatie kan veranderen. Wellicht is het haar angst die overheerst, de angst dichter bij de waarheid te komen. Welke waarheid kan zij alleen beantwoorden, maar dan moet ze de wil hebben om naar de waarheid te zoeken. Ik zie de worsteling, maar heb voor haar geen oplossing, zonder dat ze bij haarzelf te rade gaat. Het is zomaar een gedachte, maar haar probleem zit veel dieper.

changes

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *