Te sterk verlangen

Je wordt gekozen voor een nieuwe baan en je bent gefocust om duidelijk je eigen stempel te drukken. Je wilt onderscheidend zijn ten opzichte van je voorganger.

Een dergelijke houding komt niet alleen voor bij mensen die ergens nieuw komen te werken. Het is misschien nog wel vaker aan de orde bij mensen die gedetacheerd ergens tijdelijk werken. Direct laten zien wat je in huis hebt, maar waar komt dat sterke verlangen vandaan. Is de bewijsdrang om te laten zien dat je kennis van zaken hebt? Is het een eigen zoektocht naar erkenning? Is het een zoektocht naar waardering?
In iedere geval is er van binnen uit een sterk verlangen om te laten zien, aan jezelf vaak, dat je goed presteert. Juist een te sterk verlangen om jezelf te bewijzen kan averechts werken. Vooral voor je collega’s op of anderen in je omgeving. Probeer bij jezelf na te gaan waar die drang vandaan komt, want het kan duiden op gebrek aan zelfrespect. Heeft één van de ouders of leerkrachten vaak beweerd dat je nooit goed zult presteren? Wanneer dat met regelmaat is gebeurd, kan dat een reden zijn om voor je zelf te bewijzen dat je wel goed kunt presteren.
Wanneer het echt van binnen niet goed voelt, ga dan eens opzoek waar het vandaan komt, mogelijk kun je het een plek geven. Kom je er alleen niet uit, dan kan de wandelcoach je mogelijk ondersteunen in je zoektocht.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *