Simpele wandeling

Een eenvoudige wandeling in de frisse lucht helpt vaak de gedachten te ordenen en de dagelijkse beslommeringen te verwijderen.

Maar waarom? Dagelijks een klein blokje wandelen in het park om de dag te evalueren werkt heel inspirerend en motiverend. Filosofen zoals Nietzsche of Thoreau waren hiervan overtuigd. Iedereen kent het wel: “even wat lopen in de frisse lucht”. Door te gaan wandelen in de frisse lucht neem je letterlijk en figuurlijk even afstand van de problemen. Is het gebrek aan zuurstof een oorzaak waardoor het ordenen van de gedachten moeilijker gaat. Wat frisse lucht binnenlaten in huis, kan helpen de hoofdpijn te verminderen. Een zuurstofarme omgeving draagt namelijk bij aan hoofdpijn. Regelmatig te bewegen heeft invloed op de twee hoofdbestanddelen van creativiteit: divergent en convergent denken. Divergent denken is zoveel mogelijk oplossingen voor een probleem bedenken. Convergent denken moet één juiste oplossing voor een gesteld probleem opleveren.
De combinatie van frisse lucht en beweging laten gedachten lopen en ontstaat mogelijk een frissen mindset, waardoor problemen mogelijk een oplossing vinden. Twee coaches (wandelcoach en moeder natuur) kunnen je ondersteunen in je zoektocht naar de oplossingen voor je problemen. Vraag vrijblijvend een proefwandelsessie aan.

Eekhoorn in beweging

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *