Onvrede

Belangrijk om te begrijpen is ook: hoe egocentrischer onze mentaliteit, hoe meer we leven in verlangens en frustraties, en de hieruit volgende boosheid . . . . . . .

Vanuit deze boosheid ontstaan negatief gedrag en komt er, misschien onbewust, een sterk ontevreden gevoel naar boven. Wanneer dit in de media wordt aangewakkerd, voelt het ogenschijnlijke gemis aan respect nog meer naar boven. Het verlangen naar respect kan het grote gevoel van onvrede in veel zaken aanwakkeren.
Het kan te maken hebben met een onbestemd innerlijk gevoel, die door herhaalde gebeurtenissen uit het verleden, wordt versterkt. Een gebeurtenis op het werk, het gemis aan samenwerken en respect voor elkaar, kan een boosheid teweegbrengen, zonder dat je hiervan bewust bent waar het vandaan komt. De innerlijke automatische piloot gaat in werkingen, de knop ‘verzet & verlangen’ is weer omgezet. Medio juli 2014 heb ik hier ook over geschreven. Een hele gewaarwording als je zelf bewust wordt van het gevoel wat ontstaat door onvrede, deze boosheid. Ik merk het bij mijzelf, maar zie het ook ontstaan bij anderen. Een bepaald houding ontstaat er, maar is moeilijk te beschrijven. Ik vraag soms voorzichtig of er aan de hand is, maar meestal gaat alles goed.
Mogelijk dat dit dan een antwoord is wat door ‘angst’ wordt geregeerd en niet uit ‘liefde’ voor jezelf. Kom niet te dichtbij, want dat voelt ongemakkelijk. Maar goed hierover een andere keer. Ik denk dan vaak: “het zou goed zijn dat je eens een wandelsessie doen en je laat inspireren door de beide coaches” (Ja de natuur en ik). Het is moeilijk om ‘hulp’ te vragen, want je moet je eigen problemen oplossen. Is dit niet een bron van de onvrede?

Pinionierswerk op trekkende nevel

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *