Inspiratie kwijt?

Inspiratie betekent letterlijk inademing, het opzuigen van lucht naar de longen. In de spreektaal wordt inspiratie gebruikt als synoniem voor ideeën hebben, bezieling en ingeving. Het is een bewustzijnstoestand waarin iemand over het maximum van zijn scheppend vermogen beschikt en schijnbaar moeiteloos problemen oplost, oplossingen aandraagt of ideeën genereert.

Kent u het gevoel dat je de inspiratie in je werk ontbreekt. Je komt niet meer tot creatieve oplossingen of het werk stapelt zich op. Je schuift zaken vooruit en pakt de ‘probleemloze’ onderwerpen op. Je werkt op de automatische piloot en speelt op zeker, maar onderhuids knaagt het aan je. Dat knagende gevoel wordt mede veroorzaakt door het doorschuiven van werk en op de automatische piloot te functioneren. Je verneemt ook dat je het gevoel mee naar huis neemt of zelfs ’s nachts het je wakker houdt.
Het is raadzaam om zo snel mogelijk hieraan te gaan werken en niet in een neerwaartse spiraal terecht te komen. Het gevaar bestaat dat verder naar beneden wordt gezogen door dit onbestemde gevoel en het nog moeilijker wordt om gemotiveerd te blijven. Is er een oplossing? Ja er is een oplossing en jij weet als enige wat de oplossing is. Het klinkt vreemd, maar zo is het wel. De oplossing zit opgesloten in je eigen mind-set. Laat die gedachte maar eens naar binnengaan.
De natuur is een niet te onderschatten inspiratiebron. U kunt zelf of onder begeleiding van uw wandelcoach de inspiratie te vinden. Uw Wandelcoach is in staat u te stimuleren tijdens uw zoektocht naar de inspiratie. Sta eens stil bij het wandelcoachen en vindt uw inspiratie terug in de natuur.

Neerwaartse visuele cirkel

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *