Wat is wandelcoaching?
Wandelcoaching is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding, waarbij de natuur als extra hulpbron wordt gebruikt. Door de natuur in te gaan, wordt er een belangrijke dimensie toegevoegd aan het proces van coaching.
Sta eens stil bij wandelcoaching.

In de tijd dat wandelen mijn enige verweer was tegen de burn-out, ontdekte ik dat er een bijzonder verband bestaat tussen lopen en denken. Elke dag liep ik vanaf mijn voordeur een paar straten af en doorkruiste een park waarvan de gazons in beboste heuvels overgingen. Tegen de tijd dat ik de open velden van de landbouwgrond daarachter had bereikt, waren mijn gedachten ontwaakt uit de wollige uitputting waarin ze genesteld lagen. Bron Bregje Hofstede De Correspondent

Wandelcoaching gebruikt het wandelen zelf en de symbolische beelden in de natuur om een unieke vorm van rust in lichaam en geest te laten ontstaan. Zo kun je samen met de wandelcoach ‘gedachtenlatenlopen’ in de natuurlijke omgeving en schep je ruimte in lichaam en geest, zodat eventuele problemen herkenbaar worden. Door het geheel van geluiden, beelden en beweging ontstaat er tussen de wandelaars een vertrouwelijke band. Naast elkaar lopen helpt om ongedwongen te spreken, want er is geen belemmering door onderling oogcontact. De spreuk ‘opgeruimd staat netjes’ is hier zeker van toepassing.

Voor wie?
Iedereen, want iedereen loopt op zijn of haar werk of thuis wel eens tegen problemen aan. Vaak weten werknemers zelf heel goed wat de oplossing is, maar iets houdt ze tegen om ermee aan de slag te gaan. Als wandelcoach maak ik gebruik van symbolen uit de natuur, die helpen om duidelijk te krijgen welke innerlijke processen belemmerd werken. Daarna bespreken we hoe je met die nieuwe inzichten het functioneren op je werk kunt verbeteren. Maar er is meer, want ook in het leven buiten het werk heeft wandelcoaching positieve effecten.
In privé-situaties help ik als wandelcoach je bij het bewustmaken van wie je bent en van de belemmeringen die je kunnen tegenhouden in je ontwikkeling. Daarbij kan ik een steun en toeverlaat zijn, maar let op: ik neem het probleem niet van je over, je zult het uiteindelijk zelf moeten oplossen.
Waar moet ik dan aandenken?
Zit je niet meer lekker in je vel door je werksituatie, bijvoorbeeld na een Burn-out of een loopbaanverandering, en wil je weer focus terug in je leven, dan ben je aan het juiste adres. Het kan natuurlijk ook dat je door privé omstandigheden je focus kwijt bent, bijvoorbeeld vanwege rouwverwerking of eenzaamheid. Ook dan is het belangrijk dat je weer gaat focussen op de toekomst.
De moedigste stap
Het besef dat je niet lekker in je vel zit weet je al langer dan vandaag. Het verlangen, dat het beter moet voelen, is ook groot. Het besef dat er een belemmering is, dat je iets dwars zit, weet je ook al lang. Wat het precies is weet je niet, dat blijft gissen en langzaam voel je je steeds slechter. Dan op een bepaald moment pak je alle moed samen en stuurt een mailtje naar gedachtenlatenlopen@gmail.com

Dit is de meest moedige stap!

Vanaf dat moment heb je gekozen voor jezelf en opzoek te gaan naar dat onbestemde gevoel. Nog belangrijker is om dat gevoel een plek te geven, waardoor je een beter perspectief hebt voor je eigen toekomst.

Elke reis begint met de eerste stap
De wandelcoach
Ik zie mezelf als een pionier. Mijn taak is om op een laagdrempelig manier je te stimuleren, motiveren in de zoektocht naar je innerlijke belemmering. Het resultaat is dat je het voor jezelf uitspreekt en een plek geeft. Het kan ook zijn dat ik je doorverwijs naar de huisarts voor verdere professionele hulp, maar met als pluspunt dat je weet waar de pijnpunt zit. De oplossing verlangt nader onderzoek.
Bereikbaarheid
Email: info@gedachtenlatenlopen.nl | Twitter: @gedachtenlopen | Skype: gedachtenlatenlopen