De kracht van de natuur

Look deep into nature, and then you will understand everything better.  Albert Einstein

Kijk goed naar de natuur en je zult alles beter begrijpen. Zomaar één van de vele spreuken door wetenschappers, filosofen of andere bekende personen. De natuur heeft geen haast, en blijft constant in beweging. Als je al wandelend door de natuur je zintuigen openzet, zul je vernemen dat de natuur je opneemt. Langzaam dringt haar kracht steeds dieper naar binnen. Door het omhelzen van de natuur krijgen we zoveel kracht, daarom moeten we meer nemen van de natuur. Juist door veel af te pakken van de natuur, komt de natuur in ‘opstand’ en laat zij zich terecht van zich horen.
Door de kijken naar de natuur, te leren van de natuur, kun je de kracht voelen, zie je metaforen waardoor je beter inzicht krijgt in je eigen leven. De natuur geeft haar signalen in grote en kleine beelden. Een vallend blad, oog in oog met een hert, een lawine of een overstroming. Metaforen, symboliek, de taal van de natuur in haar eigen vorm, haar beeldspraak aan de mens. De natuur spreekt al eeuwenlang voor de Indianen, Aborigines of Azteken. In de oudheid zijn vele voorbeelden en lessen uit de natuur.
Een dagelijkse wandeling in de natuur van tenminste een halfuur geeft voldoende inzichten voor de dag. Wanneer de stress toeneemt is een wandeling van een uur voldoende. Neem de tijd om naar de natuur te kijken, luisteren of te voelen, zodat je voor jezelf betere inzicht krijgt voor de dagelijkse gebeurtenissen.

Earth laughs in flowers.

just relax and feel the power of nature

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *